It is currently Sat 24. Feb 2018, 08:10

All times are UTC
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
PostPosted: Tue 15. Nov 2011, 12:43 
Offline
Administrator / Indicator
Administrator / Indicator
User avatar

Joined: Fri 24. Jul 2009, 15:06
Posts: 585
Indica-Fans.net: Zou je jezelf willen voorstellen aan onze lezers?

Martin: Mijn naam is Martin Mueller. Ik ben regisseur bij rcntv en voornamelijk werkzaam in een breed scala van rockmuziek. Ik ben gespecialiseerd in live concertregistraties en videoclips. Ik heb o.a. gewerkt met: Unheilig, Schiller, Subway to Sally, Gotthard, U.D.O. en Helloween.


Indica-Fans.net: Wanneer heb je Indica voor het eerst opgemerkt?

Martin: Nog voordat ik met de band zou samenwerken, omdat ik Indica's muziek erg leuk vind.


Indica-Fans.net: Hoe is het gekomen dat je met Indica hebt kunnen samenwerken?

Martin: Ik ben gecontacteerd door hun label (Nuclear Blast) met de vraag of ik met hun wilde samenwerken. Natuurlijk wilde ik dat!


Indica-Fans.net: Wat was het idee voor de videoclip Precious Dark? En voor welke locatie heb je gekozen?

Martin: Na mijn gesprek met de band was het duidelijk dat wij de stemming van het nummer "donkerder" wilde hebben. De richting was gebaseerd op deze tekst: "There’s a place I don’t want you to know of. Hidden deep in a blindfolded heart - Where the desperate walk in silence, Waiting for the ghosts to depart. There’s a game I don’t want you to know of. Masquerade, Cirque du Dècadence. A pawn in an empty chessboard, Moved around by a hand of a fool."
In het begin van het nummer danst Jonsu („Masquerade“) en zij wordt geslingerd naar een andere wereld met nachtmerries („There’s a place…“) waarin zij verschillende personages ontmoet („where the desperate walk in silence…“).
Op het einde kan zij ontsnappen uit deze wereld en keert terug naar het begin. In de videoclip zien we Jonsu tegelijkertijd rechts op de trap staan en in het midden aan het dansen en bewegend naar de trap aan de linkerkant.
Hier vloeien alle verschillende lagen in elkaar over, realistisch en surrealistisch.


Indica-Fans.net: Waren er speciale gebeurtenissen of grappige momenten tijdens de shoot?

Martin: Toen Laura begon te drummen keken wij elkaar aan en pakten tegelijkertijd onze oordopjes. We hadden niet verwacht dat zo'n kleine dame zoveel geluid kon produceren!
Daarentegen kan Jonsu niet dansen en werd daardoor zenuwachtig vanwege de dansscenes in de videoclip. Ook wij waren zenuwachtig, want indien Jonsu niet in staat was de dans te doen, zouden wij de openingscène moeten annuleren. Maar na slecht 15 minuten, na het werken met danser Sven Walker (Duits vice-kampioen voor standaard dans) leek het net alsof zij dit gewoon was.
En rond middernacht had de band alle Kartoffelsalade (aardappelsalade) opgegeten en lieten zij alleen de worsten over voor de crew.


Indica-Fans.net: Zou je jezelf zien als fan van de band, en zo ja, wat is jouw favoriete nummer?

Martin: Fan is een te groot woord, maar ik houd van hun muziek en ik heb het "A Way Away" album op mijn iPod staan. En daar staan zo'n 30 artiesten op. Het hangt van mijn stemming af, Lilja’s Lament“ en „Children of Frost“ zijn mijn favoriet.


Indica-Fans.net: Iets wat veel fans zich afvragen: wat was de reden dat Jonsu in lachen uitbarst aan het einde van de clip?

Martin: Ik vond de eerdere videoclips van het album mooi, ze waren professioneel en erg leuk om te zien, maar ik miste het karakter van de band zoals het meestal wordt weergegeven tijdens de zogenaamde optredens.
Dus moedigde ik Jonsu en de band steeds meer en meer aan tijdens de opnames, gaf diverse instructies in korte tijd totdat het geheel veranderde in een soort van aerobiclessen. De dames gaven alles wat zij in zich hadden en werden meer en meer enthousiast en stimuleerden zichzelf, totdat alles uitpakte tot een lachbui. We hadden ontzettend veel lol.


Indica-Fans.net: Denk je in de toekomst weer met Indica samen te werken?

Martin: Dat is iets waar ik en de band meestal geen invloed op kan hebben. Dat is een beslissing vanuit de platenmaatschappij. Meestal is dit gebaseerd op budget. Zelf zou ik graag met Indica in de verdere toekomst willen samenwerken, zij zijn erg aardig en professioneel op de set.


Indica-Fans.net: Wie was de danser in de clip?

Martin: Dat was Sven Walker. Hij is een meervoudig Beierse kampioen in de standaard dans en tweede op de Duitse ranglijst. Hij heeft vier studio's rondom Nuernberg en heeft het ontzettende druk. Desalniettemin was hij erg rustig op de set, ondanks dat zijn rol in de video gepland stond om 21:00 uur, maar uiteindelijk pas in de nacht om 02:00 uur werd geschoten.


Indica-Fans.net: Zou je nog iets willen vertellen aan de fans?

Martin: Ik moet toegeven, dat ik op het verkeerde spoor ben gezet door de schoonheid van de dames. Ik verwachtte een band dat werd geleid door creatieve mensen op de achtergrond en dat de dames enkel het mooie gezicht waren. Maar na hen te hebben ontmoet en na 22 uur videoopnames, weet ik; Indica is een echte band, met echte muziekanten en een echt leuke groep. Ver van alle andere casting-clown-girlie-groepen. Indica verdient echt alle support.

Indica-Fans.net: Martin bedankt voor dit interview.

Interview © Indica-Fans.net, 2011

_________________
Image Image Image

Indica-Fans.net Administrator

...a heart that hurts is a heart that works...

FB Profil: Andy


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
cron

Copyright © Indica-Fans.net - Masthead Indica-Fans.net: Masthead Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group